5 Ağustos 2014 Salı

                                                              PERSONEL TASTE



                                                                  OYUNCULAR/KARAKTERLERİ




LEE MİN HO/JEON JİN HO                

Kendisi zeki, becerikli, görüldüğü üzre yakışıklı bir mimar. Çok küçükken babasını kaybedince rakip mimarlık firmasının başkanı tarafından evleri elinden alınmış. Bizimkide kendi kendine ant içmiş bir gün evlerini geri almak için. Kendi çabasıyla bir mimarlık firması kurmuş ve onu büyütmek için ihale kapmaya çalışıyor ama her fırsatta rakip firma çeşitli oyunlarla ihaleyi kazanıyor. Ama Jin-Ho’nun sanat galerisi ihalesini kaybetmeye hiç niyeti yok işte olayda tam burda başlıyor.




SON YE JİN/PARK GAE İN

28 yaşına gelmiş ama bu güne kadar düzenli bir ilişkisi olmayan güzel fakat bunun farkında olmayan, insanlara çabucak güvenip hayal kırıklığına uğrayan, iyilik sever, baba sevgisine muhtaç bir mobilya tasarımcısı kendisi. Annesini küçükken kaybetmiş, babasını annesinin ölümünden sonra ülkeyi terk etmiş ve kızıyla pek ilgilenmemeiş. Babasıda Kore de çok ünlü bir mimarmış ama karısının ölümünden sonra bu işleri bırakmış. Son yaptığı ev ise çok ünlü bir mimarı yapı olmuş ama evi kimsenin görmesine izin vermiyormuş. Park Gae-in bu evde yaşıyor ve bir odasını okuldan arkadaşına kiraya veriyor ve bu arkadaşının Park Gae-İn sevgilisiyle evlenince onun için olaylar bu noktada başlıyor.


Başrolleri tanıttığıma göre artık dizinin konusunu anlatabilirim:

                                        

      İkilimiz ilk olarak taksi tutarken tanışırlar. İkisininde acelesi vardır. Jin-Ho yeni bir Galeri sunumuna yetişmek için elinde maket galerisiyle yollara düşer. Gae-İn ise bir fuarda mobilyalarını satmak için. Taksi bulamayınca otobüse binmek sorunda kalırlar ve onlar için pek iyi bir deneyim olmaz.  (bu sahneler çok komikti) Jin-ho o gün ihaleyi kaybeder. Tesadüfe bakınki Rakip firmanın oğlu Park Gae-in’in sevgilisidir. Ama aynı zamandan Gae-İn’in 10 yıllık arkadaşıyla evlilik hazırları yapmaktadır. Bunu Gae-in’e nasıl söylesem diye kıvrım kıvrım kıvranmaktadır. Bizim saf kızımızda çocuğu böyle kıvranırken görünce evlilik teklif edecek sanır. Ama evlikik teklifi yerine ayrılmak istiyorum cevabını alır. Ama hala en yakın arkadaşıyla evleneceğini bilmiyordur. Bizimki içip sızınca arkadaşı onu otele götürür. (burdaki arkadaşada pek arkadaş denmez ama neyse) Bu sırada Jin-Ho’nun şirketinde çalışan bir elemanıda şarhoş olmuştur ve onlarda bu otela gelir. Burda Jin-Ho çocuga yardım ederken bizim kız bunları görürü ve yanlış anlaşılmalar işte burda başlar. Bizim kız Jin-Ho’yu gay sanar.

   yanlış anlaşılma vol 1           

O gecenin sabahında Gae-in ise en yakın arkadaşının düğününe mutlu mesut gider. Ama girişte sevgisiyle en yakın arkadaşının fotoğraflarını görünce bizim kız durumu yeni çakar. Jin-ho ise düğüne gelen konuklardan biri yeni sanat galerisi projesinin başkanı olduğu için düğüne katılıp onunla tanışmayı planlar. Gae-in gelin ve damada birkaç çift lafı vardır ama korumalar ona engel olur. Onu ve arkadaşını bir odaya kitlerler ama kader mi artık şans mı odada tüm salona yayın yapan bir mikrafon vardır ve tüm konuştukları duyulur. Gelinin daha önce kaç sevgili olduğundan tutunda damadın Gae-in sevgilisi olmasına kadar bütün salon gerçekleri öğrenir ve düğün iptal olur.



Bu olaylardan sonra Gae-in kendini iyice bırakır ve eve kapanır birde bunun üzerine iş arkadaşı kendi borcu yüzünden Gae-in evini hipotek göstermiştir ve ihbarname gelir. Parayı ödemezse babasının çok kıymetli evi elinden gidecektir. Tam bu sıralarda Jin-ho sanat galerisi projesini almak için uğraşmaktadır. Proje başkanının Gae_in’in babasının eviyle ilgilendiğini öğrenir ama o evin içini hiç görememiştir. Jin_Ho evin sahibibnin Gae-in çıkmasıyla küçük bir şok yaşasada evin içini görmek istediğini bir türlü anlatamaz sonunda Gae-in’in  hain arkadaşının odasını kiraya verdiğini öğrenir ve odaya talip olduğunu söyler. Böylece evin içini yakından inceleyecektir. Tabi o güne kadar birkaç yanlış anlaşılma daha olmuştur ve Gae-in, Jin-Ho nun gay olduğuna iyice emin olmuştur. Gay bir ev arkadaşının ilginç olacağını ve o sırada paraya çok ihtiyacı olduğu için onu kabul eder. İşte ikilinin ev arkadaşlığı böylece başlamış olur.



Ama tabi olaylar böyle güllük gülüstanlık gitmez, Hain ve yüzsüs arkadaşi In Hea eve geri döner. (gidip iki tokat atasım geldi o kıza) Düğün iptal olduğu için kalacak yeri olmadığını söyler.  Jin-Ho’yu görür eve eve hemen erkek aldığını ima eder, Gae-in de onuda mı elimden alacaksın ama yapamazsın o gay diyince, Jin_Ho nun tepesi atar evi terk eder. Daha önce Gae_in in onun hakkında böyle düşündüğünü anlamamıştır ve sinirlenir. Ama o projeyi çok istediğinden eve geri dönmek zorunda kalır. Gae-in’in onu gay sanmasına ses çıkarmaz. İşte asıl komik sahneler bu noktada başlar. Gae-in ev arkadaşının gay olduğunu düşündüğü için evde çok rahat davranmaktadır, Jin-Ho ise dünyada başka kadın kalmazsa yinede yineden bu kadına bakmam gibi düşündüğünden gay sanmasına birşey demez. Ama bu durum böyle mi kalacak dersiniz, tabiki hayır Jin_ho zamanla Gae-in aslında ne kadar iyi kalpli, sevgiye muhtaç, güzel bir kadın olduğunu fark edecek. Araya eski sevgililer girince Jin-Ho’nun gay olmadığı ortaya çıkacak. ki bu eski sevgili Yoon Eun Hye oluyor ve 8. bölümde giriyor.



Dizi ile ilgili önemli not: Bu dizi Lee Sae İn’in aynı adlı kitabından uyarlanmış.



Sanırım en uzun anlatım bu oldu diğerlerini böyle yapamadığım için üzgünüm :( Ama diziler çok güzel :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder